Održana naučna konferencija:"Kako živjeti sa poplavama"

DOBOJ, 26.05.2015 godine

U Doboju, u UTORAK, 26. maja 2015. godine je održana naučnoj konferenciji pod nazivom "Kako živjeti sa poplavama" sa dvostrukim fokusom: na prijedlog mjera sprečavanja posljedica elementarnih nepogoda i implementaciji zakona iz ove oblasti.

Cilj Konferencije: dijalog o elementarnim nepogodama je ograničen i zato se javlja potreba za konstruktivnom diskusijom među većim brojem zainteresovanih strana: parlamenta, akademske zajednice, civilnog društvo, političkih stranaka, i na taj način stvara se otvoreni forum za diskusiju, evaluacije i razmjenu informacija

Konferencija se odvijala kroz tri tematske cjeline koje će biti razradjivane kroz pojedinačne oblasti. To su izazovi naučnog pristupa življenja sa poplavama, uloga i mjesto gradjana u sistemu prevencije, odgovornosti, intervencija i evaluacije elementarnih nepogoda i institucionalni dizajn participativnog učešća svih zainteresovanih strana ostvarivanja modela "Živjeti sa poplavama".

Pored stručnjaka koji su dali pečat i doprinos svojom ekspertizom i predstavnici institucija vlasti su svojim obraćanjem su dali učinku Konferencije.

Nosilac projekta organizacije konferencije je udruženje Topeer iz Doboja, a Centar za razvoj civilnog društva u BiH je partner u projektu.CRCDBIH-Doboj

Galerija

Kontakt

Adresa: Nemanjina 60 74000 Doboj
Adresa: 74207 Klokotnica bb Doboj Istok
Tel: +38735 720 135
Mob: +38761 644 622
E-mail:crcdbih@hotmail.com