Održan okrugli sto na temu:"Jačanje sistema rada državnih institucija u prevenciji i borbi protiv korupcije u BiH"

Doboj, 15.06.2015 godine

Dana. 15.06.2015 godine u Doboju , Hotel Integra, održan je okrugli sto na temu "Jačanje sistema rada državnih institucija u prevenciji I borbi protiv korupcije u BiH". Učesnici Okruglog stola su bili; predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, Vlade Brčko Distrikt, Grada Doboja, Ministarstva Pravde TK, opštinskih struktura, NVO, građana i ostalih učesnici.

Moderatorica i predavača sa okruglog stola Maida Bećirović u uvodnom dijelu prisutne kratko je upoznala o učešću udruženja u Antikorupcijskoj mreži Account.

Prema Dnevnom redu u nastavku Okruglog stola imenovana je prisutne upoznala o današnjem stanju u korupciji , svoje iskustvo u toj borbi, neophodnost prevencije I suzbijanje štetnih poljedica. Posebno je istakla uticaj korupcije na strane investitore, registraciju preduzeća. Nadalje, od predstavnika Vlade Brčko Distrikta BiH predstavljeno je stanje u Brčkom, zatim potreba za promjenom svijesti građana u prevenciji i borbi protiv korucije koju je predstavio Rado Pejić iz Tuzle. Nakon prezentacije učesnici su pokazali veliki interes učešćem u diskusijama, a na kraju su donešeni i određeni Zaključci.CRCDBIH-Doboj

Galerija

Kontakt

Adresa: Nemanjina 60 74000 Doboj
Adresa: 74207 Klokotnica bb Doboj Istok
Tel: +38735 720 135
Mob: +38761 644 622
E-mail:crcdbih@hotmail.com