Upotreba adekvatne terminologije prilikom medijskog izvještavanja i u svakodnevnoj komunikaciji sa osobama s invaliditetom

U sklopu projekta:"Kako želim da me DRUGI vide?" održana je radionica pod nazivom:"Upotreba adekvatne terminologije prilikom medijskog izvještavanja i u svakodnevnoj komunikaciji sa osobama s invaliditetom".


DOBOJ, 13.09.2015 godine

Projekat se provodi na području regije Doboj od jula do oktobra 2015. godine, gdje se kroz aktivnosti ulične i online kampanje nastoji uticati na podizanje svijesti o nužnosti korištenja pravilne terminologije u cilju da se poboljša i unaprijedi komunikacija, smanje predrasude i jezička diskriminacija prema osobama s invaliditetom. Projekat je finansijski podržan od strane Balkans, let's get up!.

Na radionici je prezentovan Kodeks o načinu predstavljanja osoba s invaliditetom u medijima, sa osvrtom na primjere dobre i loše prakse medijskog izvještavanja, najvažnije smjernice u komunikaciji i medijskom pristupu. Predavačica je bila Jelena Mišić, dipl. prof. engleskog jezika i književnosti i članica Udruženja paraplegičara Regije Doboj. .

Nakon teorijskog dijela učesnici su imali priliku da zajedno sa predavačicom osmisle i realizuju zajedničku akciju kao rezultat “naučenog” sa radionice.Voditeljice i organizatorice radionice u sklopu projekta "Kako želim da me DRUGI vide?" su bile Ermina Hadžikadunić i Emina Bećirović, sekretarka našeg udruženja.CRCDBIH-Doboj

Galerija

Kontakt

Adresa: Nemanjina 60 74000 Doboj
Adresa: 74207 Klokotnica bb Doboj Istok
Tel: +38735 720 135
Mob: +38761 644 622
E-mail:crcdbih@hotmail.com