OBILJEŽENA SEDMICA LJUDSKIH PRAVA I SEDMICA BORBE PROTIV KORUPCIJE


Doboj 09.12.2016 godine

U petak, 9. decembra 2016. godine, u hotelu Integra u Doboju, Centar za razvoj civilnog društva u BiH je održao javnu debatu na temu „Unapređenje pravnog okvira za suprotstavljanje korupciji i diskriminaciji prilikom zapošljavanja u javnom sektoru u BiH“ na kojoj su učešće uzeli predstavnici javnog sektora, nevladinih i međunarodnih organizacija, medija, kao i sami građani.

Javna debata se održala u sklopu Sedmice ljudskih prava i Sedmice borbe protiv korupcije, a zadatak iste je bio da pokrene pozitivne promjene kada je u pitanju stvaranje preduslova za jednakost građana u pristupu radnim mjestima u državnoj upravi, javnim ustanovama i javnim preduzećima.

Na njoj se govorilo o analizi stanja u oblasti zapošljavanja, kršenju pravnih propisa i obavezi ukidanja diskrecionog prava.

Budući da se 9. decembar tradicionalno obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv korupcije, učesnici su držeći transparent „RECI NE KORUPCIJI“ zajedničkom fotografijom poslali simboličnu poruku da se udruženim snagama trebamo boriti protiv ove pojave u našem društvu.

Takođe je na simboličan način obilježen i 10. decembar Međunarodni dan ljudskih prava.

Info link:http://www.mreza-mira.net/vijesti/aktivnosti-mreze/sedmica-ljudskih-prava-doboj-istok-gracanica-lukavac-tuzla/CRCDBIH-Doboj

Galerija

Kontakt

Adresa: Nemanjina 60 74000 Doboj
Adresa: 74207 Klokotnica bb Doboj Istok
Tel: +38735 720 135
Mob: +38761 644 622
E-mail:crcdbih@hotmail.com