FORMIRAN Watch Dog tim u Reformi Javne uprave za općine/opštine Doboj/Tešanj/Doboj Istok/Gračanica


Tešanj, 27.07.2017. godineDana 27.07.2017 . godine u Tešnju, na inicijativu Centra za razvoj civilnog društva u BiH kao dobitnika granta u okviru #EU_WeBER projekta za praćenje Reforme javne uprave na lokalnom nivou, formiran je Watch Dog tim u Reformi javne uprave za općine/opštine Doboj/Tešanj/Doboj Istok/Gračanica.

Predstavnici 6 (šest) nevladinih organizacija su zaključili zajednički sporazum o udruživanju u Watch Dog tim i to: Centar za razvoj civilnog društva u BIH iz Doboja (CRCDBIH); Omladinski Šahovski klub Doboj Istok (OŠK); Udruženje „ Balans“ iz Doboja (Balans); Udruženje Razvoj, ekologija i zajednica iz Tešnja (REZ); Radio Klub Gračanica (RK Gračanica) i Radio Antena Jelah-Tešanj (RAJ).

Zadaci neformalnog Watch Dog tima su da zagovaračkim i konkretnim akcijama u navedenim općinama/opštinama prati stanje Reforme javne uprave (RJU), izvještava o stanju transparentnosti i odgovornosti jedinica lokalne uprave, pruža pravnu pomoć pojedinicima i pravnim subjektima čija su prava povrijeđena pred nadležnim organima, prati i promoviše proces Reforme javne uprave.CRCDBIH-Doboj

Galerija

Kontakt

Adresa: Nemanjina 60 74000 Doboj
Adresa: 74207 Klokotnica bb Doboj Istok
Tel: +38735 720 135
Mob: +38761 644 622
E-mail:crcdbih@hotmail.com